Stahl Judit receptjét követtem, de csak feleannyi tésztát használtam, hogy a mák érvényesülhessen.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
1 csipet só
7,5 dkg hideg vaj
1 doboz Philadelphia
A tésztát előző este összeállítjuk: a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálban összekeverjük, gyorsan hozzámorzsoljuk a hideg vajat, majd összegyúrjuk a krémsajttal. 2 részre osztjuk, felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék
25 dkg darált mák
2 kávéskanál fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 nagy citrom reszelt héja
1,5 dl tej
7 dkg porcukor
7 dkg nádcukor
A tejet forrásig melegítjük a 2 féle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A mákot összekeverjük a fűszerekkel, majd leforrázzuk a tejjel. A tölteléknek krémes állagúnak kell lennie, ha túl száraz, öntsünk még hozzá tejet. Kihűtjük.
Baracklekvár a töltelék alá.
A kenéshez:
1 tojássárgája
kevés víz
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit (20x30) kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük egy vékony réteg baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a mások kinyújtott tésztalappal. Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, kb. 45 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
1 csipet só
7,5 dkg hideg vaj
1 doboz Philadelphia
A tésztát előző este összeállítjuk: a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálban összekeverjük, gyorsan hozzámorzsoljuk a hideg vajat, majd összegyúrjuk a krémsajttal. 2 részre osztjuk, felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék
25 dkg darált mák
2 kávéskanál fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 nagy citrom reszelt héja
1,5 dl tej
7 dkg porcukor
7 dkg nádcukor
A tejet forrásig melegítjük a 2 féle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A mákot összekeverjük a fűszerekkel, majd leforrázzuk a tejjel. A tölteléknek krémes állagúnak kell lennie, ha túl száraz, öntsünk még hozzá tejet. Kihűtjük.
Baracklekvár a töltelék alá.
A kenéshez:
1 tojássárgája
kevés víz
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit (20x30) kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük egy vékony réteg baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a mások kinyújtott tésztalappal. Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, kb. 45 perc alatt megsütjük.
5 megjegyzés:
Sok-Sok mák, IMÁDOM
Kellemes Húsvéti Ünnepeket
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok! Szeretem ezt a sütit!
Köszönöm, nektek is kellemes húsvétot!
Én is szeretném ezt a sütit, de tudni szeretném milyen súlyú az 1 doboz Philadelphia
Hello,
125 g egy doboz.
Megjegyzés küldése