2010. április 4., vasárnap

Mákos pite

Stahl Judit receptjét követtem, de csak feleannyi tésztát használtam, hogy a mák érvényesülhessen.

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
1 csipet só
7,5 dkg hideg vaj
1 doboz Philadelphia

A tésztát előző este összeállítjuk: a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálban összekeverjük, gyorsan hozzámorzsoljuk a hideg vajat, majd összegyúrjuk a krémsajttal. 2 részre osztjuk, felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék
25 dkg darált mák
2 kávéskanál fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 nagy citrom reszelt héja
1,5 dl tej
7 dkg porcukor
7 dkg nádcukor

A tejet forrásig melegítjük a 2 féle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A mákot összekeverjük a fűszerekkel, majd leforrázzuk a tejjel. A tölteléknek krémes állagúnak kell lennie, ha túl száraz, öntsünk még hozzá tejet. Kihűtjük.

Baracklekvár a töltelék alá.

A kenéshez:
1 tojássárgája
kevés víz

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit (20x30) kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük egy vékony réteg baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a mások kinyújtott tésztalappal. Megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, kb. 45 perc alatt megsütjük.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Sok-Sok mák, IMÁDOM

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Ottis írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok! Szeretem ezt a sütit!

sütiszörny írta...

Köszönöm, nektek is kellemes húsvétot!

Névtelen írta...

Én is szeretném ezt a sütit, de tudni szeretném milyen súlyú az 1 doboz Philadelphia

sütiszörny írta...

Hello,
125 g egy doboz.

Blog Widget by LinkWithin