A receptet Pioneer Woman oldaláról szereztem: nagyon csokis, nagyon fincsi. Szeretem a receptjeit, mert minden lépést fotóval illusztrál, bár a cukor mennyiségével néha azért megcsúszik.
Hozzávalók:
1 csésze puha vaj
1/2 csésze nádcukor
1/2 csésze porcukor
2 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2 1/4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál instant kávé
1 1/2 csésze csokoládé vegyesen, apró kockákra vágva (tej, fehér, ét)
A vajat habosra keverjük a cukrokkal és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a kevés vízben feloldott kávét. Összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd a vajas-tojásos masszához keverjük. Legvégül hozzáadjuk a csokit is, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
1 csésze puha vaj
1/2 csésze nádcukor
1/2 csésze porcukor
2 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2 1/4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál instant kávé
1 1/2 csésze csokoládé vegyesen, apró kockákra vágva (tej, fehér, ét)
A vajat habosra keverjük a cukrokkal és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a kevés vízben feloldott kávét. Összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd a vajas-tojásos masszához keverjük. Legvégül hozzáadjuk a csokit is, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsire apró halmokat teszünk a tésztából, kissé ellapítjuk (nekem egy gáztepsire 16 db keksz fért, nem szabad őket túl közel tenni egymáshoz), majd 195 fokra előmelegített sütőben kb. 11 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése