A múlt héten megsütöttem Maci túrós zebratortáját, mindent a leírtak szerint csináltam. Kicsit tartottam attól, hogy a magyar túró túl darabos, ezért ½ kg zsírszegény túrót kevertem össze 25 dkg sima túróval, és így nem kellett összeturmixolnom sem.
24 cm-s tortaformában sütöttem, de így is elég magas lett, viszont a sütési időt legközelebb 55 percre növelem a 175 fokos hőlégkeveréses fokozaton, mert a torta aljának nem ártott volna még egy kis hő.
Ja, és legközelebb málnaszószt is csinálok hozzá...
5 megjegyzés:
Nagyon szépre sikeredett még annak ellenére is, hogy az alja bosszankodásra adott okot. A sütési idö a receptekben bizony nem szentírás, mert minden sütö teljesítménye más és más.
Nagyon jól esik, hogy megsütötted, és postoltad is, mert a kommentekben sorra olyan rémhíreket írtak, hogy folyt jobbra-balra a torta, és nem gyözték kukába hajigálni olyan rossz volt. Hát most itt az ellenpélda, ráadásul magyar túróból! ;o))))
Köszi, Maci. Amúgy mindenki nagyon dicsérte, tuti, hogy még meg fogom sütni egy párszor.
Olvastam a kommentjeidet én is, de eddig minden sütim jól sikerült, amit az oldaladról sütöttem, úgyhogy nem nagyon aggódtam:)
szia, most sütöm, de a kakaó helyett kipróbálom a málnával összekavarást. nagyon jól néz ki, magas, szép (remélem finom is lesz :)))köszi az ötletet :)
HIPERFINOM:) KÖSZIII SÜTISZÖRNY :)
és tényleg milyen finom volt málnásan is, nyam
Megjegyzés küldése