A receptet még karácsonykor (vagy húsvétkor?) próbálta ki egy kolléganőm, köszönet neki érte, mert igazán fincsi ropogtatni való keksz. Már azóta húztam a dolgot, hogy kipróbáljam, de most vészhelyzet volt és gyorsan, otthon előállított szénhidrátra volt szükségem.
Hozzávalók:
5 dkg zabpehely
5 dkg liszt
15 dkg búzadara
5 dkg méz
5 dkg barna cukor
1 tojás
12,5 dkg vaj
a díszítéshez:
10 dkg porcukor
tortadara
A zabpelyhet egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kihűtjük. A lisztet elkeverjük a búzadarával, a pirított zabpehellyel, a mézzel, cukorral, tojással és a vajjal, jól összegyúrjuk, majd 30 percre hidegre tesszük. A tésztát kinyújtjuk, és tetszőleges mintázatú formákat szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 160 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 15 perc alatt megsütjük.
A nem lusták díszíthetik is a kekszeket: miután kihűltek, a porcukrot kevés vízzel elkeverjük, hogy sűrű öntetet kapjunk, ezzel megkenjük, végül tortadarával megszórjuk. A lusták pedig megszórják porcukorral. Vagy még azzal sem.
A nem lusták díszíthetik is a kekszeket: miután kihűltek, a porcukrot kevés vízzel elkeverjük, hogy sűrű öntetet kapjunk, ezzel megkenjük, végül tortadarával megszórjuk. A lusták pedig megszórják porcukorral. Vagy még azzal sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése