2008. május 4., vasárnap

Clafoutis

A recept az egyik kedvenc frankofon blogomon található, semmi ördöngösség nincs az elkészítésében, nyáron azt hiszem, hogy sláger lesz belőle.

Hozzávalók:

45 dkg fagyasztott meggy vagy cseresznye
3 tojás
2 dl tejszín
2,5 dl tej
5 dkg keményítő
10 dkg cukor
1 csipet só
kevés cukor a meggyhez
zsemlemorzsa

A cukrot és a keményítőt elkeverjük, hozzáadjuk a sót és tojásokat, elég kézi habverővel kikeverni. A tejet és a tejszínt folyamatosan hozzáadagoljuk, szép homogén, csomómentes, eléggé híg masszát kell, hogy kapjunk. Egy 24 cm-s lepényformát kivajazunk, sütőpapírral kibéleljük az alját. A meggyet lecsöpögtetjük, kevés cukorral elkeverjük, majd a forma aljára öntjük és megszórjuk zsemlemorzsával. A tejszínes masszát ráöntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 45-47 perc alatt készre sütjük.

Szögletes szilikonformában is süthetjük, valószínűleg abból szebben kiszedhető. Sokféle gyümölccsel variálható, én az eredeti receptben szereplő cseresznye helyett meggyet használtam, mert süteményben nem nagyon szeretem a cseresznyét.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin