Ismét születésnap, ismét sütés. A mákot mindenki szereti, főleg ilyen nagy mennyiségben és tömény formában, mint Pákosztos macska receptjében.
Hozzávalók:
30 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 ek. liszt
2 tojás
3 dl tejszín
A hozzávalókat szimplán összekeverjük és sütőpapírral bélelt 24 cm-s formában előmelegített sütőben 160 fokon, 25 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűt, nem baj ha ráragad a tészta, sőt, nem szabad szárazra sütni.
Ha kihűlt, elkészítjük a mascarponés krémet, amelynek hozzávalói:
25 dkg mascarpone
cukor, ízlés szerint
A szoba-hőmérsékletű mascarponét elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a süti tetejére kenjük.
A világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije, mosogatással együtt is 5 perc alatt készen van...
Ha kihűlt, elkészítjük a mascarponés krémet, amelynek hozzávalói:
25 dkg mascarpone
cukor, ízlés szerint
A szoba-hőmérsékletű mascarponét elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a süti tetejére kenjük.
A világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije, mosogatással együtt is 5 perc alatt készen van...
3 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy neked is így ízlik!!!!!! Millie
Ezt a sütit most fedeztem fel,de nagyon gyorsan ki kell próbáljam!Nagyon szeretem a mákot!
A socfest.hu virtuális konyhájában szerepel a recepted. Itt megtekintheted: http://socfest.hu/gasztro/tipp-hopp/farsangos-falatok
Megjegyzés küldése