2008. december 28., vasárnap

Mascarponés félgömb

Igazából mascarponés charlotte-nak neveztem el ezt a sütit, de sajnos nem sok köze van az igazi charlotte-hoz. A külseje piskótatekercs-szeletekből áll, a belseje málnás-mascarponés krém. Az unokahúgom születésnapjára sütöttem, a külseje marcipánnal volt bevonva, Némót próbáltam megformálni, de inkább egy fél focilabdára hasonlított.


Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, szétválasztva
6 kanál cukor
6 kanál liszt
kevés sütőpor
lekvár a tészta kenéséhez (most áfonya)

A tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. Még melegen konyharuhára fektetjük a tésztát és óvatosan feltekerjük. Miután kihűlt, kigöngyöljük, és megkenjük a lekvárral, majd újra felgöngyöljük, felszeleteljük.

A krémhez:

50 dkg mascarpone
1 doboz fagyasztott málna
5-10 dkg cukor
1 vaníliás cukor

A mascarponét kikeverjük a 2 féle cukorral, majd óvatosan belekeverjük a kiengedett málnát, ami nagy valószínűség szerint apró darabokra fog törni.

Egy tálat folpack-kal kibélelünk, kirakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. Beletöltjük a krémet, befedjük a maradék piskótával, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin