Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, szétválasztva
6 kanál cukor
6 kanál liszt
kevés sütőpor
lekvár a tészta kenéséhez (most áfonya)
A tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. Még melegen konyharuhára fektetjük a tésztát és óvatosan feltekerjük. Miután kihűlt, kigöngyöljük, és megkenjük a lekvárral, majd újra felgöngyöljük, felszeleteljük.
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 doboz fagyasztott málna
5-10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
A mascarponét kikeverjük a 2 féle cukorral, majd óvatosan belekeverjük a kiengedett málnát, ami nagy valószínűség szerint apró darabokra fog törni.
Egy tálat folpack-kal kibélelünk, kirakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. Beletöltjük a krémet, befedjük a maradék piskótával, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tálat folpack-kal kibélelünk, kirakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. Beletöltjük a krémet, befedjük a maradék piskótával, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése