Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
3 tojás
5 dkg cukor
5 dkg lisz
1 csipet só
1 tk. Sütőpor
rum
A gesztenyepürét kiolvasztjuk, a csokit apró darabokra törjük és a vajjal együtt megolvasztjuk. Hozzákeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét, a tojások sárgáját, a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és laza mozdulatokkal a masszához keverjük. Az eredeti recept 2 ek. rumot is ír hozzá. A tésztát kivajazott muffinformába kanalazzuk, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül, de nézegetni kell, nehogy kiszáradjon.
Legközelebb apróra vágott csokit is teszek bele.
Legközelebb apróra vágott csokit is teszek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése