2008. december 12., péntek

Gesztenyés muffin

Stahl J. útmutatása alapján.


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
3 tojás
5 dkg cukor
5 dkg lisz
1 csipet só
1 tk. Sütőpor
rum

A gesztenyepürét kiolvasztjuk, a csokit apró darabokra törjük és a vajjal együtt megolvasztjuk. Hozzákeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét, a tojások sárgáját, a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és laza mozdulatokkal a masszához keverjük. Az eredeti recept 2 ek. rumot is ír hozzá. A tésztát kivajazott muffinformába kanalazzuk, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül, de nézegetni kell, nehogy kiszáradjon.
Legközelebb apróra vágott csokit is teszek bele.


Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin