2008. szeptember 14., vasárnap

Kávés-fehér csokis muffin

Kedvenc francia blogomról vettem az ötletet, de akármennyire is igyekeztem, nem sikerült sehol sem boci-karamellát találnom, ezért került bele a fehér csoki.



Hozzávalók:
12 dkg vaj
13 dkg barna cukor
2 tojás
20 dkg liszt
½ cs. sütőpor
10 dkg darált dió
3 púpozott kávéskanál instant kávé
125 ml tej
1 csipet só
10 dkg fehér csoki

A vajat és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a kevés meleg vízben feloldott kávét. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elkeverjük, majd a tejjel együtt a cukros-tojásos keverékhez adjuk. A csokit apró darabokra vágjuk, és ezt is a tésztába vegyítjük. A muffinformát kivajazzuk, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 24 perc alatt megsütjük. 12 darab muffin lesz belőle.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Olvastam a francia blogon (amuses bouche) a kávés-karamellás muffin receptjét. Feltételezem, hogy tudsz franciául. Ha van időd kisegítenél pár dologban?

poudre d'amande = itt mit takarhat a poudre?
levure chimique = sütőpor - jól gondolom, ezt jelenti? Így használják a franciák a sütőport?

barquette = sejtésem szerint a muffin öntőformájával kapcsolatos, de konkrétan mire utalhat?
Köszi

sütiszörny írta...

Szia,
a
podre d'amande = mandulaliszt, finomra őrölt mandula;
a levule chimique az a sütőpor;
a barquette szerintem itt ilyen különálló, nem tapadós felületű formát jelent.

Remélem segített, jó sütügetést!

Blog Widget by LinkWithin