2008. február 10., vasárnap

Nutellás buci

A kenyérsütő gépemet két éve kaptam karácsonyra, akkor ajándékozott meg a húgom a Házi kenyerek és péksütemények c. szakácskönyvvel. Az igazat megvallva, nem használom annyit a gépet kenyérsütésre, főleg mióta megsütöttem életem első dagasztás nélküli kenyerét, de kelt tészták dagasztásához ideális, nem kell pepecselni semmivel, csak a hozzávalókat bedobálni a gépbe.


Hozzávalók:
4 dk élesztő
1, 75 dl langyos tej
45 dkg liszt
3/4 teáskanál só
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
a kenéshez + 1 tojás
16 teáskanál nutella

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. A gépemen 90 perces a dagasztó program, ennyi idő alatt gyönyörűen megkel. A tésztát 16 egyenlő bucira osztjuk. A bucikat kissé kilapítjuk és a közepébe 1 kanál nutellát teszünk. Én azt a módszert alkalmaztam, mint a szilvásgombócnál: a tészta 4 csücskét összefogtam, és gombóccá formáztam. A kivajazott tepsibe úgy pakoljuk be a bucikat, hogy alulra kerüljön az eldolgozott rész. A tepsiben fél órát kelesztjük, megkenjük a felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süt fényes barnára. Sütés előtt megszórhatjuk durva szemű cukorral is.
Kipróbáltam szilvalekvárral is, de úgy nem annyira ütős, mint nutellával.

1 megjegyzés:

lilli írta...

Szerintem jó volt a szilvás is.. :) Mázlista-e vagyok, hogy az utolsó két post eredményeit megkóstolhattam!

Blog Widget by LinkWithin