Almás muffin száraz hozzávalói, 12 darabhoz:
2 bögre liszt ( 1/4 l – fehér vagy teljes kiőrlésű)
1 e.k. sütőpor
1 bögre zappehely
1/2 bögre cukor (barna, fehér)
1 k.k. fahéj
2 e.k. mák (elhagyható)
1 bögre reszelt alma
1 citrom reszelt héja
nedves hozzávalók:
1,25 bögre tej
1 citrom leve
1/2 bögre vaj
1 tojás
A muffintepsit kivajazzuk, a száraz és nedves összetevőket külön-külön elkeverjük, majd összevegyítjük, de nem kell alaposan kikeverni. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül, a belseje egy kicsit ragacsos marad az almától.
Csokis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg vaj
20 dkg étcsoki
kb 1 teáskanál sütőpor
7 dkg keményítő
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 tojás
csipet só
cayenne bors, ha van
A vajat és az apróra tördelt csokoládét megolvasztjuk. Közben a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a sót és az opcionális cayenne borsot. Ehhez hozzákeverjük a sütőporos keményítőt, majd a langyos vajas-csokis keveréket. A muffinformákat kivajazzuk és a masszát egyformán elosztjuk a mélyedésekben. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg, sajnos most nem néztem az órámat.
Ennek a muffinnak van egy trükkje: ha van elég hely a mélyhűtőnkben, akkor 30 percre tegyük be sütés előtt. Sütés után a külseje kemény, a belseje pedig kicsit folyós marad, úgy sokkal finomabb. Nekem most nem volt helyem, úgyhogy ezt a fázist kihagytam.
A receptekért köszönet a barátnőimnek.
Ennek a muffinnak van egy trükkje: ha van elég hely a mélyhűtőnkben, akkor 30 percre tegyük be sütés előtt. Sütés után a külseje kemény, a belseje pedig kicsit folyós marad, úgy sokkal finomabb. Nekem most nem volt helyem, úgyhogy ezt a fázist kihagytam.
A receptekért köszönet a barátnőimnek.
2 megjegyzés:
Szia Süti,nem is mondtad, hogy már ennyi minden fent van, hűha és nahát! Teccik!
Egy próbakóstoló kolléganőd
Köszi, Próbakóstoló!
Megjegyzés küldése