2010. június 14., hétfő

Rebarbarás torta

A Cuisine et vins de France április-májusi számában jelent meg a recept. Van egy szuper rovat, egy alapanyagból 3 fogást készítenek, ennek a desszert-részében találtam ezt a tortát. Az egyetlen nehézséget a rebarbara beszerzése jelentette: Budapesten szinte lehetetlennek tűnt hozzájutni (Lehel csarnok, Tesco, több zöldséges), úgyhogy vidékről érkezett a felmentősereg, egy kolléganő formájában, 1 kilónyi rebarbaraszárral.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kg rebarbara
2 dl víz
10 dkg kristálycukor
10 dkg darált mogyoró
10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg porcukor

A leveles tésztát 200 fokos sütőben 10 perc alatt vakon elősütjük (sütőpapírral beborítjuk a tésztát és szárazbabbal befedjük, hogy ne púposodjon fel a tészta).
A rebarbarát megpucoljuk, kb. 8 centis darabokra vágjuk. A vizet és 10 dkg cukrot 5 percig főzzük. A rebarbarát egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a szirupot és 10 percig gyenge lángon megfőzzük.
A darált mogyorót összekeverjük az olvasztott vajjal, a maradék cukorral és a tojással. A tésztára rápakoljuk a lecsöpögtetett rebarbarát, majd ráöntjük a mogyorós masszát és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Vanília- vagy málnaszószt is adhatunk hozzá.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ági, aki főz írta...

Ez a francia újság a legnagyobb kedvencem! Jó képek, jó receptek! Ez a rebarbarás is csuda jó.

Blog Widget by LinkWithin