Pierre Hermé. Ismét. A Larousse du chocolat-ból.
Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű csoki (60%-os kakaótartalommal)
25 dkg olvasztott vaj
22 dkg porcukor
1 csipet só
4 tojás
7 dkg liszt
Egy 22 centi átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük.
A csokit mikróban megolvasztjuk, külön megolvasztjuk a vajat is. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót. Folyamatos keverés mellett a tojásokhoz adjuk a vajjal elkevert olvasztott csokit, végül a masszához szitáljuk a lisztet is. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, úgy, hogy a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk. Ha megsült, kb. 10 percig még a sütőben hagyjuk (az ajtaját nyitva tartva), majd kivesszük a sütőből, kihűtjük.
A csokit mikróban megolvasztjuk, külön megolvasztjuk a vajat is. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót. Folyamatos keverés mellett a tojásokhoz adjuk a vajjal elkevert olvasztott csokit, végül a masszához szitáljuk a lisztet is. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, úgy, hogy a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk. Ha megsült, kb. 10 percig még a sütőben hagyjuk (az ajtaját nyitva tartva), majd kivesszük a sütőből, kihűtjük.
2 megjegyzés:
hmmmm igen jónak tűnik,kipróbálom :)))
szia, mint zugolvasód és több recepted kipróbálója, kaptál tőlem egy díjat , itt
http://beszedfogyatekossag.freeblog.hu/
Megjegyzés küldése