Pierre Hermétől.
Hozzávalók
17 dkg liszt
3 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
11,5 dkg puha vaj
12,5 dkg nádcukor
3 g só
1 tojás
2 evőkanál instant kávé
9 dkg mogyoró
13 dkg étcsoki
A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással. A kávét feloldjuk egy evőkanálnyi vízben és a vajhoz keverjük. A csokit felaprítjuk, a mogyorót durvára daráljuk, mindezt beleforgatjuk a vajas-cukros keverékbe, addig keverjük, amíg a tésztában jól elvegyük a liszt.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és kanálnyi adagokat halmozunk rá egymástól jó nagy távolságra, mert sütés közben ellapulnak (nekem egy tepsin 11 darab keksz fért el). 12 perc alatt megsütjük a kekszeket, hagyjuk kihűlni őket.
Hozzávalók
17 dkg liszt
3 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
11,5 dkg puha vaj
12,5 dkg nádcukor
3 g só
1 tojás
2 evőkanál instant kávé
9 dkg mogyoró
13 dkg étcsoki
A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással. A kávét feloldjuk egy evőkanálnyi vízben és a vajhoz keverjük. A csokit felaprítjuk, a mogyorót durvára daráljuk, mindezt beleforgatjuk a vajas-cukros keverékbe, addig keverjük, amíg a tésztában jól elvegyük a liszt.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és kanálnyi adagokat halmozunk rá egymástól jó nagy távolságra, mert sütés közben ellapulnak (nekem egy tepsin 11 darab keksz fért el). 12 perc alatt megsütjük a kekszeket, hagyjuk kihűlni őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése