2010. január 16., szombat

Pavlova

Nigella pavlova és mini-pavlova receptjeit vettem alapul, de a neten is körülnéztem, mások hogyan készítik (Dolce Vita, Grenadine, Gourmandula ).

Hozzávalók

4 tojásfehérje (nagy tojásból)
1 csipet só
25 dkg porcukor-kristálycukor keverék
1/2 ek. ecet (fehérborecetet használtam)
1/2 ek. kukoricakeményítő

3 dl tejszín
gyümölcs (pl. málna)

A sütőt légkeveréses üzemmódba tesszük, 130 fokra előmelegítjük. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a cukrot, folyamatosan verve a habot. Szép sűrű, fényes masszát kapunk. Beleforgatjuk a keményítőt és az ecetet is.

Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe kör alakú halmot rakunk a masszából, úgy, hogy a széle kicsit magasabb legyen. 1 órán keresztül sütjük, a sütőt nem szabad nyitogatni. Ha letelt a sütési idő, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, így hagyjuk kihűlni a tésztát. A tejszínhabot keményre felverjük.

A külseje könnyen törik, de nem baj, mert a felvert tejszínhab teljesen el fogja fedni az apróbb esztétikai hibákat. A tetejére gyümölcsöt halmozunk, boldogan megesszük.

Utána pedig elmegyünk futni egy 10-est.

Ilyen volt.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin