2009. november 1., vasárnap

Lekváros-diós kekszek

Az eredeti receptet még tavasszal találtam a Simply recipes blogon. Bár a hempergetős fázis egy kicsit macerás, megéri a küzdelmet mert a házi barack- és málnalekvár nagyon jól passzol a dió-mogyoró keverékkel a kekszek oldalán.


Hozzávalók:
1 csésze szobahőmérsékletű vaj
½ csésze cukor
2 tojás, szétválasztva
1 tk. vaníliakivonat
1 csipet só
2 csésze liszt
1 csésze dió-mogyoró keverék, durvára vágva
lekvár

A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliával, belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután jöhet a liszt és a só is: a tésztát gombóccá gyúrjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A diót és a mogyorót aprítógépben durvára őröljük, a tojások fehérjét kissé felverjük.

A tésztából először kis golyókat formázunk, majd jöhet a hempergetés. Először a felvert tojásfehérjébe mártjuk, majd a diós-mogyorós keverékbe, ezután mehetnek a gombócok a sütőpapírral kibélelt gáztepsibe. Ha mindegyik gombóc a tepsin van, a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe és megtöltjük őket lekvárral (de ne töltsük túl).

175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

sokat tanultam

Blog Widget by LinkWithin