Hozzávalók:
1 csésze szobahőmérsékletű vaj
½ csésze cukor
2 tojás, szétválasztva
1 tk. vaníliakivonat
1 csipet só
2 csésze liszt
1 csésze dió-mogyoró keverék, durvára vágva
lekvár
A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliával, belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután jöhet a liszt és a só is: a tésztát gombóccá gyúrjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A diót és a mogyorót aprítógépben durvára őröljük, a tojások fehérjét kissé felverjük.
A tésztából először kis golyókat formázunk, majd jöhet a hempergetés. Először a felvert tojásfehérjébe mártjuk, majd a diós-mogyorós keverékbe, ezután mehetnek a gombócok a sütőpapírral kibélelt gáztepsibe. Ha mindegyik gombóc a tepsin van, a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe és megtöltjük őket lekvárral (de ne töltsük túl).
175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A diót és a mogyorót aprítógépben durvára őröljük, a tojások fehérjét kissé felverjük.
A tésztából először kis golyókat formázunk, majd jöhet a hempergetés. Először a felvert tojásfehérjébe mártjuk, majd a diós-mogyorós keverékbe, ezután mehetnek a gombócok a sütőpapírral kibélelt gáztepsibe. Ha mindegyik gombóc a tepsin van, a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe és megtöltjük őket lekvárral (de ne töltsük túl).
175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
1 megjegyzés:
sokat tanultam
Megjegyzés küldése