Gesztenyés sütit kívántam, de azonnal. A sorsra bíztam a döntést: ha lesz a közeli abc-ben, akkor sütök, ha nem (és amúgy nagyon ritkán van), akkor nem. Volt, íme a recept, ihletet Csokiparánytól merítettem.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
3 nagyobb tojás, szátválasztva
9 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
10 dkg liszt
1 csipet só
3-4 ek. tej
2 ek. rum (nálam Bacardi)
1/2 cs. sütőpor
10 dkg tejcsoki, apróra tördelve
8 dkg darált dió
A mázhoz
8 dkg tejcsoki
2 ek. olaj
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a puha vajat, majd a szétnyomkodott gesztenyepürét is, fellazítjuk a tejjel és hozzáöntjük a rumot is.
Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a darált diót, és apránként a gesztenyés masszához keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és a csokidarabokat is.
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk az olajjal, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Ha megdermedt, kockára vágjuk.
Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a darált diót, és apránként a gesztenyés masszához keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és a csokidarabokat is.
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk az olajjal, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Ha megdermedt, kockára vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése