Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
7 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
fahéj ízlés szerint (jó sok)
kb. 80 dkg alma, vékonyra szeletelve
10 dkg durvára tört dió
1 ek. citromlé
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a leveles tésztát kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 centis, sütőpapírral bélelt lepényformát. 8 perc alatt vakon elősütjük.
Közben a vajat és a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott almát, a fahéjat és a citromlevet. Pár perc alatt, a serpenyőt rázogatva, megpároljuk az almát (ne főzzük szét).
Az almákat eloszlatjuk a kihűlt tésztán, megszórjuk a dióval. A serpenyőben maradt karamellt besűrítjük és a tortára kanalazzuk. Visszatesszük az egészet a 175 fokos sütőbe és addig sütjük, amíg az alma és a dió szépen megbarnul a tetején.
Közben a vajat és a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott almát, a fahéjat és a citromlevet. Pár perc alatt, a serpenyőt rázogatva, megpároljuk az almát (ne főzzük szét).
Az almákat eloszlatjuk a kihűlt tésztán, megszórjuk a dióval. A serpenyőben maradt karamellt besűrítjük és a tortára kanalazzuk. Visszatesszük az egészet a 175 fokos sütőbe és addig sütjük, amíg az alma és a dió szépen megbarnul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése