Miután Áginál, Millie-nél és Flat-cat-nél is találkoztam áfonyás sütivel, kedvet kaptam.
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
18 dkg vaj
1 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
kb. ¼ csésze jéghideg víz
a töltelékhez:
kb. 50 dkg áfonya
2-3 evőkanál porcukor
2 evőkanál keményítő
1 evőkanál Creme de cassis
A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a vizet is, összegyúrjuk a tésztát és a hűtőbe tesszük kb . fél órára.
Fél óra múlva a tésztát 2/3 – 1/3 arányban szétosztjuk, a nagyobb adagot piteforma nagyságúra nyújtjuk (a forma oldalát is fedje be a tészta). A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára öntjük. A kisebb részből csíkokat vagy csillagokat szaggatunk és kidekoráljuk a pite tetejét. A felvert tojással megkenjük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
18 dkg vaj
1 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
kb. ¼ csésze jéghideg víz
a töltelékhez:
kb. 50 dkg áfonya
2-3 evőkanál porcukor
2 evőkanál keményítő
1 evőkanál Creme de cassis
A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a vizet is, összegyúrjuk a tésztát és a hűtőbe tesszük kb . fél órára.
Fél óra múlva a tésztát 2/3 – 1/3 arányban szétosztjuk, a nagyobb adagot piteforma nagyságúra nyújtjuk (a forma oldalát is fedje be a tészta). A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára öntjük. A kisebb részből csíkokat vagy csillagokat szaggatunk és kidekoráljuk a pite tetejét. A felvert tojással megkenjük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Hány másodperc alatt fogyott el?
Gyönyörű!
Köszi!
elég gyorsan:)
Megjegyzés küldése