Recept Makkától
Hozzávalók:
170 g csokoládé
100 g vaj
½ csésze cukor
2 tojás
1 ½ csésze liszt
2 ek. kakaópor
¾ tk sütőpor
¼ tk só
porcukor a hempergetéshez
A boltban nem volt étcsokoládé, az ehhez legközelebb álló a rumos-diós töltelékes Tibi csoki volt, úgyhogy azt használtam, kipótolva némi Cote d'or-ral.
A csokit felolvasztjuk a vajjal és félretesszük, amíg egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és kakaóport. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket, majd a száraz hozzávalókat is. Nem teljesen szilárd masszát kapunk, de 1,5-2 óra a hűtőben jót tesz neki és megdermeszti.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 185 fokra. A tésztából kis golyókat formázunk, meghempergetjük a porcukorban és a tepsire helyezzük, de nem túl szorosan egymás mellé (ha a gombócok nagyon beszívnák a porcukrot, még egyszer meg lehet őket hempergetni). Tetejüket kissé ellapítva, 12 perc alatt készre sütjük: belül puha, kívül ropogós.
A csokit felolvasztjuk a vajjal és félretesszük, amíg egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és kakaóport. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket, majd a száraz hozzávalókat is. Nem teljesen szilárd masszát kapunk, de 1,5-2 óra a hűtőben jót tesz neki és megdermeszti.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 185 fokra. A tésztából kis golyókat formázunk, meghempergetjük a porcukorban és a tepsire helyezzük, de nem túl szorosan egymás mellé (ha a gombócok nagyon beszívnák a porcukrot, még egyszer meg lehet őket hempergetni). Tetejüket kissé ellapítva, 12 perc alatt készre sütjük: belül puha, kívül ropogós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése