2009. március 1., vasárnap

Fehércsokis-mascarponés-málnás pohárkrém

Monden túlzás nélkül: ez életem desszertje. A fűszeres Speculoos keksz, a savanykás málna és az édes csokis mascarponés krém tökéletesen kiegészíti egymást.

A mascarponés krém ötlete Macitól származik, csak én a málnát nem kevertem a krémbe, hanem külön rétegként használtam.


Hozzávalók 6 adaghoz:
20 dkg fehércsoki
50 dkg mascarpone
30 dkg fagyasztott málna
15 dkg Speculoos keksz

A kekszet ledaráljuk; a csokit felolvasztjuk és nagyon apró adagokban hozzákeverjük a mascarponét. Tényleg vigyázni kell vele, mert hajlamos megdermeszteni a csokit.

Most jönnek a rétegek: a kekszet két részre osztjuk, és a felét a poharak aljába kanalazzuk. Erre jön egy-egy adag mascarponés krém, majd a fagyasztott málna. A málnára ismét keksz kerül, erre pedig a maradék krém.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin