2009. február 16., hétfő

Pierre Hermé csokis keksze

Csokis kekszre volt szükségem, azonnal. Receptkeresés az ötezer darab szakácskönyvben, majd az interneten, ahol megtaláltam Millie-nél az igazi és legjobb csokis keksz receptjét , csak egy baj volt vele, a 24 órás pihentetési idő. Annyit tuti, hogy nem bírok ki, úgyhogy maradt Pierre Hermé keksze, fotó nélkül (nem voltam elég fürge).

Hozzávalók
11 dkg puha vaj
17,5 dkg étcsoki, apróra törve
11 dkg barna cukor
10 dkg porcukor
1 tojás
½ kávéskanál vaníliakivonat
22,5 dkg liszt
½ kávéskanál sütőpor
1 csipet só

A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A lisztes keveréket a vajas masszához keverjük, beleszórjuk az étcsoki darabkákat is (az étcsoki felét mandulás csokoládéval helyettesítettem).

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztából kanállal kis gombócokat pakolunk a tepsire, egymástól elég nagy távolságra. A tetejüket kissé ellapítjuk.

170 fokra előmelegített tepsiben a mester szerint 8-10 perc alatt megsütjük, az én sütőmben 15 perc alatt lett kész.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin