2009. március 27., péntek

Csokis-málnás tortácskák

A recept az Elle a table 2008 szeptemberi számából van: általában cetlikkel jelölöm, hogy mit szeretnék megsütni, ezért mindegyik újságom és könyvem tele van szép színes cetlikkel. Most is a véletlen műve volt, hogy elsőre megtaláltam, amit kerestem.
Ezt.



Hozzávalók:

Az omlós tésztához (9 darab tortácskához):
6,5 dkg porcukor
6,5 dkg vaj
12,5 dkg liszt
½ tojás

A csokihoz:
20 dkg keserű csoki
1,5 dl tejszín

A töltelékhez:
pár kanál dió- vagy mogyorókrém
banán vagy málna

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojást is, és homogén tésztává gyúrjuk. 60 percre a hűtőbe tesszük. (Ezt Pierre Hermé könyvéből készítettem).

A mini tortaformákat kivajazzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és 9 darab kört vágunk ki belőle, amivel kibéleljük a formákat. A tésztára sütőpapírt teszünk, erre pedig szárazbabot, majd 10 percre a sütőbe tesszük. A babot és a sütőpapírt eltávolítjuk, további 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd kihűtjük.

A csokit gőz fölött vagy mikrohullámű sütőben felolvasztjuk, apránként hozzákeverjük a tejszínt.

A banánt vékony karikákra vágjuk, a málnát kiolvasztjuk.

Végül megtöltjük a tortácskákat: a tésztára rákenünk egy vékony réteg dió- vagy mogyorókrémet, erre rátesszük a tetszés szerinti gyümölcsöt, majd rákanalazunk a csokiból is. 30 percre a hűtőbe tesszük.

3 megjegyzés:

MGL írta...

Gyönyörűek lettek és biztos finomak is. Én is szeretnék már sok kicsi tortácskát sütni...csak nincs formám...arra fogom-de szerintem lusta vagyok.

Millie írta...

Micsoda csábítás!!!!

Ottis írta...

Boldog Húsvétot kívánok neked!

Blog Widget by LinkWithin