2008. július 28., hétfő

Kakaós és diós kiflik

Megint nem azt sütöttem, amit szerettem volna: sajttortát terveztem, végül ezek a kis kakaós és diós kiflik sültek ki beőle. Vannak sütik, amik olyan finomra sikerülnek, hogy képzeletben megveregetem a vállam, és azt gondolom: na igen, ennek ilyennek kell lennie, tökéletes.
Na, ez a mostani nem ebbe a kategóriába tartozik: a tésztája szerintem nem volt elég sós vagy édes. Nem tudom eldönteni, de még kísérletezek vele.



Hozzávalók:

30 dk liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 csipet só
6 ek. tejföl
2-3 ek. porcukor

A lisztet és a cukrot elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni, majd két részre osztjuk. A cipót kb. 35 cm átmérőjű kör alakúvá nyújtjuk és megszórjuk cukrozott kakaóporral. A kört 16 cikkre vágjuk és a kifliket a hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is, én erre diós tölteléket szórtam - darált diót kevertem össze porcukorral és fahéjjal.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, tojással megkenjük és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A receptet egyébként az nlc-ről szedtem, sajnos már nem emlékszem ki tette fel, de ott fornettiként futott a dolog.

2 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Kinézetre viszont guszta, mi is szeretjük a csigákat.

sütiszörny írta...

Köszi. Ha nem is lett olyan finom, azért elfogyott:)

Blog Widget by LinkWithin