2008. július 21., hétfő

Sárgabarackos lepény

A recept Latsiától származik: egyik reggeli net-böngészésemkor akadtam rá, és egy kolléganőmnek szántam, aki szerette volna felhasználni az elfekvő szederkészletét. Aztán én is kedvet kaptam, hogy megsüssem.



Hozzávalók


1 pohár joghurt

1 pohár liszt

1 pohár cukor

1/2 tk sütőpor

2 tojás

kb. 10 szem sárgabarack

málnalekvár

vaj a forma kenéséhez



A tészta hozzávalóit összekeverjük, és beleöntjük egy 24 cm-s, kivajazott piteformába. A tészta tetejére pakoljuk a félbevágott sárgabarackokat, és a kimaradt helyekre málnalekvár-pöttyöket teszünk. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, és még melegen megszórjuk a tetejét kristálycukorral. A málnalekvártól savanykás lett az összhatás, de szerintem nagyon jól passzolt a barackkal.


P. Hermé desszertjeit egyelőre csak nézegetem, de ami késik, nem múlik...


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Sütiszörny!
Most készítettem el kevés változtatással ezt a receptedet, már a sütöben melengetem. Köszönöm szépen!
u.i.:Sok-sok fahéjjat tettem bele, és öszibarackot tettem a tetejére. Sajnos semmilyen lekvárom nincs most itthon, ezért sok citromhéjjat tettem bele.

Blog Widget by LinkWithin