2008. január 1., kedd

Mascarponés kifli

Ezt a receptet Nemisbéka honlapján találtam, még valamikor az ősszel, de mindig lusta voltam nekiállni. Megint kaptunk ipari mennyiségű diót, amit ugyan meg is kellett pucolni, de megérte a fáradozást. Szerintem ez a recept hasonlít egy kicsit Chili rugelach-jára, csak ott mascarpone helyett philadelphia sajt kerül a tésztába.


Hozzávalók:
23 dkg vaj
23 dkg mascarpone
2 ek. barna cukor
25 dkg liszt
1 tojásfehérje

Az igazat megvallva, nekem több lisztet vett fel a tészta, kb 26-28 dekányit.

Töltelék:
15 dkg dió, durvára vágva
7 dkg barna cukor
1 tk. őrölt fahéj

A tésztához először kikeverjük a vajat, cukrot és mascarponét, majd hozzáadjuk a lisztet is, és betesszük pihenni a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, a diót felaprítjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztát 4 részre osztjuk, de elég gyorsan kell vele dolgozni, mert különben túl képlékeny lesz. Az első gombócot kinyújtjuk (kb. 20 cm átmérőjűre), és egy tányér segítségével kör alakúra vágjuk. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a diós keverékkel. A kört 8 cikkre vágjuk, és a kifliket a szélesebb részükkel kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 22-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin