2010. augusztus 24., kedd

Feketeszedres-áfonyás sajttorta

Amikor szabadságon vagyok, egyből ihletet kapok a sütéshez: van időm piacra menni, újságokat, szakácskönyveket böngészni. Így született ez a sajttorta is, Pioneer Woman receptjének felhasználásával.
Hozzávalók (18 centis tortaformához)
12 dkg győri zabfalatok
6,5 dkg vaj

1 doboz (12,5 dkg) Philadelphia krémsajt
25 dkg mascarpone
2 tojás
13 dkg porcukor
2 kanál liszt
5 dkg tejföl
1 kanál porcukor
1 marék feketeszeder
1 marék áfonya

A kekszet apróra törjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába. A megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a kekszes alapon, megszórjuk 1 kanál porcukorral. A krémsajtot és a mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és egyenként a tojásokat is. Mindezt a gyümölcsökre öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben, égkeveréses fokozaton 50 perc alatt megsütjük. Miután lekapcsoltuk a sütőt, 15 percig nyitott sütőajtónál pihentetjük a tortát, majd kivesszük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom biztos!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, guszta

Blog Widget by LinkWithin