Dolce Vita tortája (itt) nem hagyott nyugodni, bár szinte minden hozzávalót mással helyettesítettem, isteni finom lett. A fűszeres speculoos keksz nagyon finoman harmonizál a karamellel és nem is túl édes, mert a karamellen kívül nem kerül bele plusz cukor.
Hozzávalók (18 centis tortaformához):
15 dkg speculoos
10 dkg vaj
50 dkg mascarpone
6 ek. cukor
1 dl tejszín
A kekszet megőröljük, összekeverjük 7 dkg olvasztott vajjal, és a sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk.
A cukorból karamellt készítünk, majd nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejszínt és a 3 dkg vajat, majd csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk. Pár kanál adag mascarponét kikeverünk egy kis adag karamellel, fokozatosan adjuk hozzá a maradékot. Ezután kanalanként jöhet a többi mascarpone is. Ráhalmozzuk a kekszes morzsára és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók (18 centis tortaformához):
15 dkg speculoos
10 dkg vaj
50 dkg mascarpone
6 ek. cukor
1 dl tejszín
A kekszet megőröljük, összekeverjük 7 dkg olvasztott vajjal, és a sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk.
A cukorból karamellt készítünk, majd nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejszínt és a 3 dkg vajat, majd csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk. Pár kanál adag mascarponét kikeverünk egy kis adag karamellel, fokozatosan adjuk hozzá a maradékot. Ezután kanalanként jöhet a többi mascarpone is. Ráhalmozzuk a kekszes morzsára és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
1 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet,kipróbálom szerintem :-)
Megjegyzés küldése