2009. május 16., szombat

Briós

Egyik kedvenc francia blogomon a B comme bon-on találtam ezt a receptet: nagyon finom reggeli (és uzsonna, plusz vacsora) lett belőle vajjal és házi lekvárral.

Hozzávalók:

10 dkg vaj (olvasztva)
5 dkg cukor
30 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
2 tojás
1 dl langyos tej
1 kávéskanál só

A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe tesszük, másfél óra alatt megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, liszteszett deszkára öntjük és jól átgyúrjuk. 12 egyenlő részre vájuk, mindegyikből kis gombócot formázunk. Egy konyharuhával letekarva pihentetjük, amíg a muffintepsi mélyedéseit kivajazzuk. A gombócokat a formákba helyezzük és kb. ½ órán át kelesztjük. Sütés előtt a tetejüket egy tojássárgája és 1 kanál víz keverékével megkenjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük, a formákból még melegen kiszedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin