2008. november 18., kedd

Mascarponés-csokis rolád

A receptet egy a legutolsó szép őszi délután, a kertben ücsörögve másoltam ki a Nagy süteménykönyvből, miután semmi más tennivalót nem találtam magamnak: maradt a szokásos, még nem ismert szakácskönyvek tanulmányozása.


Hozzávalók a tésztához:
17 dkg étcsoki
¼ bögre kávé
5 tojás, szétválasztva
½ bögre cukor
2 ek. liszt


Töltelék:
25 dkg mascarpone
2 ek. cukor
2 ek. cointreau
kb. ½ bögre mogyorókrém

A csokit és a kávét összeolvasztjuk, kicsit hűtjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a csokit és a lisztet. A fehérjét felverjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. 25X30 cm-s, sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokon 20 percig sütjük.

A tölteléket kikeverjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel és a mascarpone felével, a másik felét a rolád külsejére kenjük. Akkor a legfinomabb, ha a hűtőből kivéve még kb. 10 percet szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

7 megjegyzés:

Brigitta írta...

Fu, ez nagyon jol nez ki, ki is probalom. De egy keres elobb: legyszi tedd mar fel a kokuszos kocka receptet.

gasztro.miner írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

sütiszörny írta...

Birga,

Kókuszkocka

2 tojás
20 dkg cukor
5 dk margarin/vaj
3 kanál méz
2 dl tej
35 dkg liszt
1/2 cs sütőpor

Tojást cukorral kikeverni, belekeverni a mézet, majd a többit is fokozatosan.
175 fokon addig sütni, amíg a teteje szép barna nem lesz, és a széle elválik a tepsitől. Ha vastagabb tésztát szeretnél, akkor kisebb tepsiben süsd, ha vékonyabbat, akkor nagyobban.

Máz
20 dkg margarin/vaj
20 dk cukor
2-3 ek. kakaópor

A hozzávalókat összeolvasztani, a tésztát kockákra vágni, beleforgatni a csokiba majd a kókuszreszelékbe is.

Brigitta írta...

Ezer koszi Sutiszorny :)

Névtelen írta...

Szia!
Nekem sajna ez a recept kicsit erdekesen sult el vis ki :)
A tesztajat sutes utan feltekertuk, mint ahogy a piskotatekercsnel szokas, de mire tolteni akartuk, kb 5 csikba torott.
A krembol dupla adagot csinaltunk, de ezt a meretet, meg igy is alig tudtuk megtolteni es bevonni vele. A feltekeres soran a piskotat ossze sikerult gyurmaznunk, de most merges vagyok ra :) Remelem az ize karpotol majd!
Udv: Ivett

nyul írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
sütiszörny írta...

Szia Ivett,
sajnálom, remélem az íze azért kárpótol majd. Elég régen sütöttem meg, a tésztát tényleg nehéz volt kezelni, de a krém nekem elég volt, úgy rémlik.

Blog Widget by LinkWithin