A neten keresgéltem először banános muffin recepteket, el is mentettem magamnak egy párat, de csak miután a Nagy süteménykönyvben is ráakadtam, léptem a tettek mezejére. Ez egyébként egy Stahl recept, az eredetiben ő olívaolajat javasol, én inkább kihagytam és vajat használtam.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1. tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
1 vaníliás cukor
14 dkg porcukor
6 dkg vaj
1,5 banán (érettebb)
10 dkg étcsoki
A csokit apró darabokra törjük; a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a csokidarabokkal, a keveréket félretesszük. A cukrot kikeverjük a vaníliás cukorral, a tojással, az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a tejet is. A banánt egy villával pürésítjük. A tejes keveréket adjuk először a lisztes keverékhez, utána jöhet a pürésített banán is. A muffinformákat kikenjük vajjal (én az ecsetes-olvasztott vajas kombót szoktam használni) és megtöltjük a muffinmasszával.
175 fokon 24 perc alatt sül meg.
A recept ír 1/2 tk. fahéjat is, amit én így első sütésre nem mertem megkockáztatni, de lehet, hogy jót tett volna neki.
175 fokon 24 perc alatt sül meg.
A recept ír 1/2 tk. fahéjat is, amit én így első sütésre nem mertem megkockáztatni, de lehet, hogy jót tett volna neki.
1 megjegyzés:
Szia sütiszörny!
Játékra hívlak, a részleteket itt megtalálod:
www.kmkonyhaja.blogspot.com
üdv
Sylvia
Megjegyzés küldése