Az elmúlt két hétben sem tétlenkedtem, megsütöttem egy nagyon finom máktortát, Nigella csokis tortáját és egy szülinapi Némó tortát, ami úgymond esztétikailag kifogásolható, de isteni finom volt.
Ez a recept a „Csokoládés csodák” c. könyvből való, nagyon jó receptek vannak benne, de figyelni kell az elkészítésnél, mert nem pontosan adja meg a hozzávalókat.Hozzávalók:
18 dkg liszt
4 tojás
17 dkg cukor
12 dkg vaj
12 dkg étcsoki
25 dkg mascarpone
1 tk. vaníliakivonat
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x20 cm-s formát.
A vajat és a csokit felkockázzuk, együtt felolvasztjuk őket. Amíg kicsit hűl, a mascarponét, a vanília felét, 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és 1 tojást kikeverünk. A csokis keverékhez hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd egyenként a tojásokat (3 db), a vaníliát, végül 16 dkg lisztet. A massza ¾ részét a formába öntjük, erre óvatosan rákanalazzuk a fehér masszát, majd a maradék csokis tésztából 1-1 kanálnyi halmot teszünk egymás mellé, végül késsel márványosra mintázzuk.
Kb. 33-35 perc alatt sül meg.
A vajat és a csokit felkockázzuk, együtt felolvasztjuk őket. Amíg kicsit hűl, a mascarponét, a vanília felét, 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és 1 tojást kikeverünk. A csokis keverékhez hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd egyenként a tojásokat (3 db), a vaníliát, végül 16 dkg lisztet. A massza ¾ részét a formába öntjük, erre óvatosan rákanalazzuk a fehér masszát, majd a maradék csokis tésztából 1-1 kanálnyi halmot teszünk egymás mellé, végül késsel márványosra mintázzuk.
Kb. 33-35 perc alatt sül meg.
2 megjegyzés:
Ez jól hangzik!
Ja, és istencsászár a Bonne Maman fügelekvár és a céklás torma is! -lil
Megjegyzés küldése