Húsvét hétfőn, miután túl voltam a nagy sonka és krémes-sütemény evészeten, gondoltam valami lájtosabb sütivel vezetem le az ünnepeket, így Zsuzsi süteményére esett a választásom.
Egyszerű, finom, túrós.
Egyszerű, finom, túrós.
Hozzávalók:
18 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája csipet só
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 evőkanál búzadara
3 db tojás + 1 fehérje
6 dkg kristálycukor
6 dkg vaj
5 dkg porcukor,
1 üveg barackbefőtt,
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és kivajazott tepsiben 180 fokon 6-8 percig elősütjük.
Amíg sül, a vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, beletesszük a túrót, a búzadarát és belereszeljük a citromhéjat. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a kristálycukorral, majd belekeverjük a túrós masszába. Közben a barackbefőttet lecsepegtetjük, hogy ne áztassa szét a tésztát. Az elősütött tésztát megkenjük a baracklekvárral, rátesszük a felszeletelt befőttet, és eloszlatjuk rajta a túrós krémet. 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt sül meg. Hidegen szeleteljük.
Amíg sül, a vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, beletesszük a túrót, a búzadarát és belereszeljük a citromhéjat. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a kristálycukorral, majd belekeverjük a túrós masszába. Közben a barackbefőttet lecsepegtetjük, hogy ne áztassa szét a tésztát. Az elősütött tésztát megkenjük a baracklekvárral, rátesszük a felszeletelt befőttet, és eloszlatjuk rajta a túrós krémet. 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt sül meg. Hidegen szeleteljük.
3 megjegyzés:
Örülök hogy ízlett. Én is ezt sütöttem húsvétra, közkívánatra.
Nálunk is tetszett mindenkinek:)
Most készülök épp egy kis terápiás sütésre, és ezt a receptet fogom kipróbálni, nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni! :)
Megjegyzés küldése