2007. november 4., vasárnap

Anzac, ahogyan én csinálom

Amikor nagyon sütihiányom van és egészségesnek látszó édességet akarok enni, akkor ezt sütöm. Amúgy tényleg csak egészséges hozzávalók vannak benne, a kalóriatartalmát a margarin nyomja fel, de nem lehet egy egész tepsivel megenni belőle, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel eszem.


Hozzávalók (kb 40-50 db)
15 dkg margarin
13 dkg graham liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg darált dió (de mehet bele kókuszreszelék, mogyoró, mandula is)
8 dkg barna cukor
5 dkg aszalt gyümölcs
2 evőkanál méz
2 evőkanál forró víz
1 kiskanál szódabikarbóna

A zabpelyhet megdarál(hat)juk, összekeverjük a dióval, liszttel, cukorral aszalt gyümölccsel és a szódabikarbónával. Közben megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez, a forró vízzel és mézzel együtt. A tésztát alaposan összegyúrjuk. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. A tésztából gombócokat formázunk, és szép sorban egymás mellé pakoljuk, majd egy kanállal kilapítjuk őket. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük, és miután kihűlt, jól záródó dobozban tároljuk. Házi lekvárral a legfinomabb. Nyamm.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin