Amikor nagyon sütihiányom van és egészségesnek látszó édességet akarok enni, akkor ezt sütöm. Amúgy tényleg csak egészséges hozzávalók vannak benne, a kalóriatartalmát a margarin nyomja fel, de nem lehet egy egész tepsivel megenni belőle, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel eszem.

15 dkg margarin
13 dkg graham liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg darált dió (de mehet bele kókuszreszelék, mogyoró, mandula is)
8 dkg barna cukor
5 dkg aszalt gyümölcs
2 evőkanál méz
2 evőkanál forró víz
1 kiskanál szódabikarbóna
A zabpelyhet megdarál(hat)juk, összekeverjük a dióval, liszttel, cukorral aszalt gyümölccsel és a szódabikarbónával. Közben megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez, a forró vízzel és mézzel együtt. A tésztát alaposan összegyúrjuk. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. A tésztából gombócokat formázunk, és szép sorban egymás mellé pakoljuk, majd egy kanállal kilapítjuk őket. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük, és miután kihűlt, jól záródó dobozban tároljuk. Házi lekvárral a legfinomabb. Nyamm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése