2011. május 23., hétfő

Amerikai palacsinta karamellizált eperrel

Ötlet Pioneer Woman-től, áfonya nélkül. Mert valami nagyon édeset ettem volna.


Hozzávalók:
1-½ csésze liszt
¼ evőkanál só
1 evőkanál sütőpor
3 evőkanál porcukor
1-½ csésze tej
1 tojás
1-½ tk. vaníliakivonat
2 evőkanál vaj, olvasztva

vaj a sütéshez
juharszirup

A karamellizált eperhez
1 csésze eper, felkockázva
5 dkg cukor
1/2 citrom leve

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egybekeverjük. Olvasztott vajon kis palacsintákat sütünk (nekem 3 fért a palacsintasütőbe).
A cukrot karamellizáljuk (nem kell kevergetni, max. rázogatni), ráöntjük az epret, a citromlevet és kb. 5 perc alatt alacsony lángon szirupossá főzzük.
A palacsintákat rétegezzük az eperrel és nyakonöntjük juharsziruppal.

1 megjegyzés:

Blog Widget by LinkWithin