A receptet a Nagy süteménykönyvben találtam, amikor keksz-receptekre vadásztam. A vörösáfonya beszerzése miatt rákészülést igényelt, de megérte. A csokidarabok sütés közben finoman karamellizálódtak, az édes-savanykás kombináció nagyon ütős.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
15 dkg liszt
½ tk. sütőpor
1 tk. fahéj
9 dkg cukor
120 ml tej
12 dkg vörösáfonya
½ bögre fehér csoki
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fehéjat összekeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat és a cukrot, majd a tejet, áfonyát és az apróra vagdalt csokit. Kis kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kis távolságra, és kb. 15-17 perc alatt megsütjük. Ha a sütik széle barnul, akkor vegyük ki, mert nem jó, ha nagyon kiszárad.
16 db keksz lett belőle.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
15 dkg liszt
½ tk. sütőpor
1 tk. fahéj
9 dkg cukor
120 ml tej
12 dkg vörösáfonya
½ bögre fehér csoki
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fehéjat összekeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat és a cukrot, majd a tejet, áfonyát és az apróra vagdalt csokit. Kis kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kis távolságra, és kb. 15-17 perc alatt megsütjük. Ha a sütik széle barnul, akkor vegyük ki, mert nem jó, ha nagyon kiszárad.
16 db keksz lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése