2008. április 8., kedd

Krémes csokitorta

A recept az Elle a table március-áprilisi számából való. Igazából nem is ezt akartam sütni, de a csoki volt az egyetlen hozzávalóm itthon, amiből süteményt lehetett varázsolni.


Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
5 tojás
1 kanál liszt
16 dkg porcukor

A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tortaformát kibéleljük sütőpapírral (24 cm átmérőjűt használtam, a recept 20 centiset javasol). A csokit és a vajat felkockázzuk, és mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és egy kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat egyenként adjuk a csokis keverékhez, mindegyikkel jó elkeverjük. Végül beletesszük az egy, azaz egy kanál lisztet is, és kész is a tészta. 22 perc alatt sül meg, a belseje kissé folyós marad, még akkor is, amikor teljesen kihűl.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ellenorizni kell:)

Blog Widget by LinkWithin