A tökéletes almatorta.
Hozzávalók a tésztához (18 centis kapcsos tortaformához):
10 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg cukor
1 ek tejföl
10 dkg liszt
1/8 sütőpor
A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajas keverékhez adjuk és tésztává gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez:
fél kg reszelt alma
fél dl víz
5,5 dkg cukor
fahéj
5-10 dkg darált dió
A hozzávalókat krémesre pároljuk, kihűtjük. A diót csak a párolás végén keverjük a töltelékhez.
A habhoz
1 tojásfehérje
1 vaníliáscukor
1 kanál baracklekvár
A tésztát a tortaformában megszórjuk darált dióval, rákanalazzuk a tölteléket és 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Amikor majdnem megsült ,a tetejére rátesszük a habot. Kb. 5 percig sütjük még, majd résnyire nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez:
fél kg reszelt alma
fél dl víz
5,5 dkg cukor
fahéj
5-10 dkg darált dió
A hozzávalókat krémesre pároljuk, kihűtjük. A diót csak a párolás végén keverjük a töltelékhez.
A habhoz
1 tojásfehérje
1 vaníliáscukor
1 kanál baracklekvár
A tésztát a tortaformában megszórjuk darált dióval, rákanalazzuk a tölteléket és 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Amikor majdnem megsült ,a tetejére rátesszük a habot. Kb. 5 percig sütjük még, majd résnyire nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
1 megjegyzés:
De ennék most belőle
Megjegyzés küldése