Kipróbáltam a vadiúj (nem is, mert teljesen retró, a régiségboltból) habszifonomat. A kávéhab ötlete onnan jött, hogy eszembe jutott anyukám csokihabja, amit habszifonnal készített. Gyanítom, hogy valami ipari porból keverte ki, mert elég műanyag íze volt, de akkor nagyon ízlett, mert kitört a hagyományos vasárnapi sütik (rácsos linzer – kókuszkocka– keksztekercs) világából.
Hozzávalók
2 dl tejszín
0,5 dl kávé
½ kanál porcukor
kevés vanília
pár szem speculoos keksz durvára törve
A hozzávalókat összekeverjük, beletöltjük a habszifonba. Lehűtjük. (A szifonba 2 patront kellett belecsavarnom. Az elsőt csak simán csavartam bele, de amikor nyomtam ki a habot, akkor csak egy adag jött ki belőle. Úgyhogy belecsavartam egy másodikat is, azt már úgy, hogy közben fejjel lefelé fordítottam a szifont – de lehet, hogy ez csak babona). A krémet és a kekszet rétegelve egy pohárba töltjük, én az egyik kekszréteg alá csokilapocskákat is tettem.
A speculoos mondjuk túl markáns volt a kávéhoz, úgyhogy valamilyen semlegesebb ízűt használok legközelebb.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése