Megint kaptam rebarbarát, de most nem lekvár lett belőle, hanem ez a pite. Ihlet a krémhez Sajtkukactól.
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
A krémhez
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
1 tojás
fahéj
1 ek. liszt
A tetejére
rebarbara (kb. fél kg)
1 alma
10-15 dkg cukor
fahéj
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a diót, a lisztet és a fahéjat. A rebarbarás töltelékhez megtisztítjuk a rebarbarát, 3 centis darabokra vágjuk, az almával ugyanígy teszünk. Egy serpenyőben 10 dkg cukrot karamellizálunk. Amikor szép aranybarna, rádobjuk a rebarbarát és az almát, és olyan 10 perc alatt kissé pépessé főzzük (ne legyen teljesen lekvárszerű). Ha kell, még adunk hozzá cukrot és megszórjuk fahéjjal.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A 24 centis piteformánkat kibéleljük a leveles tésztával, rásimítjuk a tölteléket és 15 percig sütjük. Ezután rákanalazzuk a rebarbarát is (ha nagyon sok leve lenne, akkor azt ne), visszatesszük a sütőbe és készre sütjük (még kb. 20 percig).
Egy éjszakát pihentetjük, másnap, hidegen szeleteljük és befaljuk.
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
A krémhez
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
1 tojás
fahéj
1 ek. liszt
A tetejére
rebarbara (kb. fél kg)
1 alma
10-15 dkg cukor
fahéj
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a diót, a lisztet és a fahéjat. A rebarbarás töltelékhez megtisztítjuk a rebarbarát, 3 centis darabokra vágjuk, az almával ugyanígy teszünk. Egy serpenyőben 10 dkg cukrot karamellizálunk. Amikor szép aranybarna, rádobjuk a rebarbarát és az almát, és olyan 10 perc alatt kissé pépessé főzzük (ne legyen teljesen lekvárszerű). Ha kell, még adunk hozzá cukrot és megszórjuk fahéjjal.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A 24 centis piteformánkat kibéleljük a leveles tésztával, rásimítjuk a tölteléket és 15 percig sütjük. Ezután rákanalazzuk a rebarbarát is (ha nagyon sok leve lenne, akkor azt ne), visszatesszük a sütőbe és készre sütjük (még kb. 20 percig).
Egy éjszakát pihentetjük, másnap, hidegen szeleteljük és befaljuk.
1 megjegyzés:
Finom lehet
Megjegyzés küldése