A november-decemberi Elle a table-ban annyi jó recept van, hogy végigcetliztem az egész újságot. A whoopie pie-t már elég sok oldalon láttam, és egy sütőtökös receptet ki is próbáltam, de az annyira nem jött be. Na de ez...
Hozzávalók a kakaós tésztához
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 tojásfehérje
1 dl tej
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a tojást. A lisztet, a kakaóport, sót, sütőport, szódabikarbónát egy tálban elvegyítjük, és a tejjel együtt apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát habzsákba töltjük és a közepes méretű kinyomón apró kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kb. 12 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel. Én fele-fele arányban használtam a csokis és vaníliás tölteléket, így ha csak az egyiket használjuk, duplázzuk a mennyiséget.
A csokis töltelékhez
7,5 dkg étcsoki
0,5 dl tejszín
1 kávéskanálnyi vaj
A csokit a tejszínnel együtt felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és hagyjuk kihűlni.
A vaníliás töltelékhez
12,5 dkg mascarpone
1 kávéskanál vaníliakivonat
3 dkg porcukor
A hozzávalókat simára keverjük.
Hozzávalók a kakaós tésztához
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 tojásfehérje
1 dl tej
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a tojást. A lisztet, a kakaóport, sót, sütőport, szódabikarbónát egy tálban elvegyítjük, és a tejjel együtt apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát habzsákba töltjük és a közepes méretű kinyomón apró kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kb. 12 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel. Én fele-fele arányban használtam a csokis és vaníliás tölteléket, így ha csak az egyiket használjuk, duplázzuk a mennyiséget.
A csokis töltelékhez
7,5 dkg étcsoki
0,5 dl tejszín
1 kávéskanálnyi vaj
A csokit a tejszínnel együtt felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és hagyjuk kihűlni.
A vaníliás töltelékhez
12,5 dkg mascarpone
1 kávéskanál vaníliakivonat
3 dkg porcukor
A hozzávalókat simára keverjük.
4 megjegyzés:
De kis finomak lehetnek
A sütik nevében kikérem magamnak, hogy szörnynek nevezed őket.
Bianka, tényleg nagyon fincsi volt!
Hobbychef, a szörny én vagyok:)
Nagyon klasszul hangzik :-))
Megjegyzés küldése