A Franciaországban beszerzett mini tortaformáimat avattam fel ezzel a Nigella recepttel.
Hozzávalók a tésztához (6 db tortácska+10 db keksz):
17,5 dkg liszt
1,7 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
¼ tk. só
12,5 dkg vaj
1 tojásfehérje (egy kicsi tojásé)
Krém:
25 dkg mascarpone
8 dkg fehér csoki
A lisztet, a sót és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ha nagyon puhának találjuk a tésztát, tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Cipóvá formázzuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tortaformákat kivajazzuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és a tortaformáknál kicsit nagyobb körlapokat vágunk belőle. Elég képlékeny a tészta, nem baj, ha elszakad, miközben a formákat kibéleljük – az ujjunkkal nyomkodjuk a formába. A formákat tegyük 30 percre a mélyhűtőbe, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perc alatt sül meg. Hagyjuk a formában kihűlni, töltsük meg a krémmel és díszítsük málnával.
A krémhez olvasszuk meg a csokit, majd apránként keverjük hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.
Nekem maradt egy kevés tésztám, amiből kis pogácsákat szaggattam és mogyoróval díszítettem. (Ugyanannyi idő alatt sült meg, mint a tortácska.)
Hozzávalók a tésztához (6 db tortácska+10 db keksz):
17,5 dkg liszt
1,7 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
¼ tk. só
12,5 dkg vaj
1 tojásfehérje (egy kicsi tojásé)
Krém:
25 dkg mascarpone
8 dkg fehér csoki
A lisztet, a sót és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ha nagyon puhának találjuk a tésztát, tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Cipóvá formázzuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tortaformákat kivajazzuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és a tortaformáknál kicsit nagyobb körlapokat vágunk belőle. Elég képlékeny a tészta, nem baj, ha elszakad, miközben a formákat kibéleljük – az ujjunkkal nyomkodjuk a formába. A formákat tegyük 30 percre a mélyhűtőbe, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perc alatt sül meg. Hagyjuk a formában kihűlni, töltsük meg a krémmel és díszítsük málnával.
A krémhez olvasszuk meg a csokit, majd apránként keverjük hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.
Nekem maradt egy kevés tésztám, amiből kis pogácsákat szaggattam és mogyoróval díszítettem. (Ugyanannyi idő alatt sült meg, mint a tortácska.)
3 megjegyzés:
Nagyon gusztusos, le tudnék zúzni belőle most... egy tucattal!!!
Nagyon guszta, még így korán reggel is jöhet :)
banyek. kell!
Megjegyzés küldése