Erre a névre hallgat ez a fincsi, brownie és cookies kereszteződéséből született süti (a www.bakerella.com oldalon találtam az eredetit).
Hozzávalók (fél adag)
1,5 csésze liszt
1 ¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
10 dkg puha vaj
16 dkg nádcukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
16 dkg apróra vágott keserű- és tejcsoki vegyesen
2 marék dió aprítva
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a csokit és diót, majd a lisztes keveréket - amennyire csak lehet, homogénné keverjük a tésztát.
Egy 25x20 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Nem szabad túlsütni, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta már ne tapadjon rá, de ne is száradjon ki. Akkor jó, ha a teteje szép barna. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Hozzávalók (fél adag)
1,5 csésze liszt
1 ¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
10 dkg puha vaj
16 dkg nádcukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
16 dkg apróra vágott keserű- és tejcsoki vegyesen
2 marék dió aprítva
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a csokit és diót, majd a lisztes keveréket - amennyire csak lehet, homogénné keverjük a tésztát.
Egy 25x20 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Nem szabad túlsütni, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta már ne tapadjon rá, de ne is száradjon ki. Akkor jó, ha a teteje szép barna. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
2 megjegyzés:
Izaglmas nagyon finom lehet
igen, sajnos abbahagyhatatlan
Megjegyzés küldése