2011. május 23., hétfő

Ricottás süti

Gyorsan elkészül, nagyon narancsos, és még télen sütöttem...

Hozzávalók egy 25x25 centis formához
50 dkg ricotta
5 nagy tojás
12 dkg porcukor
2 narancs lereszelt héja és leve
4 evőkanál liszt

juharszirup
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kerámiaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a ricottát, a narancshéjat- és levet, majd végül a 4 kanál lisztet. A masszát a formába öntjük és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A tészta akkor jó, ha már nem folyékony a közepe, hanem kicsit remegős.

Langyosan, felkockázva, juharsziruppal jól meglocsolva faljuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin