2009. július 4., szombat

Clafoutis

Nyár, meggy, ismét clafoutis: most Pierre Hermé receptje alapján.


Hozzávalók:

50 dkg meggy vagy cseresznye
7 dkg porcukor
3 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
3 tojás
1 csipet só
3 dl tej

A meggyet/ cseresznyét kimagozzuk, a kristálycukorral megszórjuk és kb. 30 percig állni hagyjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a porcukrot. A tojást habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül a tejet is.
Egy 24 cm-s lepényformát vagy szögletes kerámiatálat kivajazunk, az alján egyenletesen elosztjuk a gyümölcsöt és ráöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Hidegen a legfincsibb.

Blog Widget by LinkWithin